Još

  Ideje za dizajn malih kupatila

  Kada se projektuje stan ili kuća, nekako se najmanje prostora ostavlja za kupatilo. Uvek bismo želeli malo više kvadrata za dnevnu ili spavaću sobu. Kada je već malo kupatilo, neka bude dizajnirano da bude funkcionalno. Obično je jedno kupatilo namenjeno za višečlanu porodicu. Sve vam smeta u prolazu, premalo mesta za odlaganje i još puno problema. Donosimo vam ideje koje su lako primenljive za bolju funkcionalnost malih kupatila.

  Najbitnija stvar je skladištenje!

  Izbacite sve nepotrebne stvari, ostavite one peškire koje zaista koristite, presložite kozmetiku i ostavite samo ono što svakodnevno koristite. Duboke police ispod lavaboa iskoristite pametno i u njih ubacite peškire. Dodajte otvorene police na koje možete staviti drvene korpice za odlaganje, biće vidljivo i otovoriće prostoriju. Tu su i merdevine koje možete iskoristiti kao police.

  Funkcionalnost

  Kako biste uštedeli na prostoru umesto kade najbolje je imati tuš kabinu, a da biste vizuelno još više dobili na prostoru, neka vam tuš kabina bude u staklu kako bi se stopila sa prostorom. Staklo je svakako skuplje od zavese za tuš kabinu, ali je izdržljivije, otvoriće vam prostor i izgledaće dosta elegantnije.

  Na tržištu postoje mašine koje možete koristiti i za pranje i za sušenje veša, takozvane „2u1“, sa kojima takođe dobijate na uštedi prostora. Bitna stavka kod dizajna kupatila jesu lampe, prekidači i držači za kačenje peškira. Nemojte štedeti na njima.

  Ogledala za vizuelno povećanje prostora

  U malim kupatilima ne zaboravite ogledala, ona su odličan detalj koji će vam pomoći da prostor izgleda mnogo veće nego što i jeste. Birajte ona veća ogledala, a ramove usklađujte sa stilom u kom vam je kupatilo uređeno.

   

   

   

  5,223FanovaLajkuj
  8,411PratilacaZaprati

  Najnovije

  Povezane objave